moartea domnului echt si alte lucruri nenecesare morţii

totul convergea către o împăcare a sulfului cu mercurul, a părţii întunecate a lunii cu partea întunecată a soarelui, a morţii cu moartea, a copiilor-pompă cu părinţii lor atrabilari. atunci echt se hotărî să moară. de fapt nici măcar asta nu hotărî el. doar că echt muri. îl executară într-un crîng, probabil aceiaşi călăi ai lui josef k. echt ucisese frumuseţea. îşi bătuse joc de ea. un violator scelerat. aşa vorbeau oamenii şi se uitau jenaţi spre cer. echt orbise mult în ultima vreme, spuneau alţii, era o orbire voluntară, îşi crepusculiza vechile piei, vechile vise, vechile traume. nu putea rămîne nepedepsit, cît hybris a putut să aibă băiatul acesta. un nenorocit, săreau alţii. drăcuia şi vorbea urît, minţea copiii, seducea femeile nobile şi le părăsea apoi. depuseseră mărturie şi cîteva păsări cărora le tăiase aripile şi le forţase să zboară aşa. ziarele scriau că în ultimul timp voia să îşi lase prăpastia în care trăia şi să înveţe sa umble desculţ pe pămînt. cert este că îl executară. că îi scăpară şi pe alţii de suferinţe. corpul îi era golit de organe constatară cei doi medici legişti leonard cohen şi heraclit. ochiul drept prezenta semnele clare ale unei boli necunoscute care îi măcina corneele etc. îl luară patru cioclii care se dovediră a fi părinţii lui îl cărară pînă la marginea unei păduri uscate – pe care o uda în fiecare zi sperînd că va înflori vreodată . acolo făcuseră o groapă micuţă, abia îi încăpea piciorul. îi înmormîntară doar piciorul. restul trupului fu împărţit cătorva vulpi negre care numai bocitoare nu erau. cam asta fuse treaba cu domnul echt.

Anunțuri

7 gânduri despre „moartea domnului echt si alte lucruri nenecesare morţii

  1. a, nu-i neapărat să dipară blogul înghiţitor de sine, eu ştiu morţi, reci, din aceia, pe care moartea chiar i-a luat, iar site-urile de reclamă au început după o vreme, simţind mirosul morţii, a se insinua pe sub cuvintele mortului, animând textele…trebuie să recunosc că la subiect, fiindcă vindeau lucruri necesare morţii.

    • multumesc pentru sustinere, recunosc ca ma ingrozesc site-urile de reclama care cotropesc blogurile moarte. recunosc ca ma ingrozesc reclamele in general. iata un alt motiv pentru care nu trebuie sa moara. cum ar zice un personaj „propaganda, domne, propaganda”.

  2. buna ziua! va rog sa imi spuneti daca domnul echt a lasat vreun testamnet inainte sa moara si daca sunt sanse ca acesta sa invie. va intreb asta pentru ca n-am apucat sa ii spun ca as vrea sa imi lase mie o parte din femeile pe care le-a parasit, toate penele pasarilor care acum au devenit papagali terestri si un ficat.

ECHTUITI VA ROG!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s