mîinile domnului echt fără rost fără respiraţie

 

iată – ne făcu cu ochiul copilul-pompă numărul 9 – ofranda ta

a putrezit în palme, toxinele ei delicioase ţi-au pătruns în piele zeii nu s-au mai sinchisit

să o ia erau plictisiţi  de la  atîtea emisiuni de pe discaveri

dar tu ţi-ai fumat ţigările, ţi-ai mîngîiat mîinile, mîinile au mîngîiat poimîinile şi zac acum fără respiraţie

pe şoldurile femeii acolo unde s-a ascuns ploaia aceea veche, încă neadulmecată de muritori

copilulpompă preavertebrat priveşte mîinile domnului echt

cu ochii preaînchişi ghiceşte:

o albină triunghiulară urinează într-un mac îi aud mîrîitul ei satisfăcut

nările ei mici sînt învelite în algocalmin ea ţi se va aşeza pe umăr 

le va privi pe suratele ei cum putrezesc în stupul din piele de taur 

o cheamă paulina poate că ai auzit  plecase ea mai demult să îşi întîlnească dublul prin smîrcurile de pe malul olteţului

ea îţi va da naştere la trei pietre

băieţi toate

să îi ţii în cutiuţe de plastic pînă deschid singurul ochi 

copilulpompă numărul nouă sărută mîinile domnului echt

lăsînd dîre de ruj proaspăt sub care va creşte un soare şi cîteva statuete din paleolitic

Anunțuri

32 de gânduri despre „mîinile domnului echt fără rost fără respiraţie

 1. domnul Echt face judecăți de valoare false încă din titlu. O să spun un truism infect care merită însă precizat: copiii (pompă ori nu) iubesc mâinile.așa că mâinile domnului Echt au un rost, poate doar că nu mai respiră. Dar și ăsta e un proces de autosugestie.
  Cât despre zacerea mâinilor domnului Echt….ei bine, mâinile lui au șolduri pe care să se odihnească. ceea ce mi se pare.
  48 de ore de nesomn, ceva se întâmplă. Dorm și revin cu un comentariu pertinent. 🙂

   • paranoia onirică pornește din intestine, pleacă spre hipotalamus și de acolo pică vertiginos în aceste misterioase degete mici de la picioare. dar mie îmi place mișcarea aerului paranoic prin corpuri și astre. 🙂 .nu e ca și când.

   • pieze-rele. Lucruri vechi, eu le iubesc și pe alea, sunt o parte din mine,sau din afară care acum e în mine, mi le-am integrat ca pe gadgeturi , cine știe? 🙂
    iar zefir? păi și ce, nu ești îmbrăcat gros? mai ușor cu vânturile astea paranoice, că se supără stăpânul Eol și se apucă de îmi trezește mie ciclonul paranoic. Și mi-e frică, dacă mă crezi.
    Insist: nu ca și când, ci cum e.

   • decat un beckettian cum e mai bine un echtian ca si cand cum e. e o chestie care trebuie studiata cu atentie piaza-rea. propun o noua stiinta piazareaologia. prima carte de piazareaologie se va numi Mecanismele discrete ale piezelor-rele. Mic tratat de piazareaologie paranoica. poate luam vreun nobel. sau cel putin un oscar. benton desigur.

   • nu poți să oprești o floare de la înflorire decât dacă :
    – ai butonul backward și privești un boboc, sau de ce nu o sămânță în pământ, asta ține de intensitatea cu care apeși pe buton.
    – ai butonul forward și deja a ofilit.
    Într-un fel butoanele astea coincid, zic eu. dacă ești demiurg, dacă nu, butoanele sunt în mâna altuia iar atunci poți să apeși forward pe butonul pt declanșarea dinamitei, exploziei, mă rog. și atunci, vedem bine, cad blocuri, ca bucăți din tavanul absurdului.

   • e bine atunci dacă tot ne-am hotărât să ne comportăm potrivit aproape-dictonului : ”Après moi, le déluge!”…
    e interesant să lași nori în urma ta.
    privind pictura, mă întreb dacă o fac conștient ăștia doi.

   • doar ea o face constient. el niciodata. sau ea il face pe el inconstient in mod constient. desi eu cred ca sunt inconstienti amandoi, faptul ca postura este una bipeda este de asemenea un mister. fluturii din toba cu siguranta tipa atunci cand este lovita. dar aceste lucruri nu prea se vad in pictura.

   • ce viziune paranoico-jumătate-diferită-de a mea. Eu zic că postura bipedă e momeala, spoiala care să te trimită spre o idee falsă pe care pictorul a lăsat-o special acolo. Știi cum e cu mărgăritarele și cu porcii. concluzionând , sunt de acord cu tine cu privire la postura personajelor. Nu sunt de acord cu o altă parte a viziunii tale paranoice. Eu cred că el o face conștient, în ciuda poziției femeii în pictură. Până la urmă, ce are a fac dacă ține lumina aia în mână? cumva trăiește cu frica de a rămâne fără fluturii care țipă și de a rămâne pe întuneric? eu zic că amândoi sunt inconștienți de conștienți atunci când se inconștientizează unul pe celălalt.

   • sub rochia ei se ascunde un schelet in costum de scafandru de dimensiuni reduse, care se scalda in lumina acelui felinar. de asemenea ea ii spune : cher pasolin sa mai dam putina lumina fluturilor, sa nu se calce in picioare. uite cel albastru seamana cu tine. el foarte arogant raspunde cher lulu, astia sunt fluturi morti. zboara din inertie. hai sa iti cant mai bine niste büdösök. cu siguranta se inconstientizeaza unul pe celalalt dar macar sunt aproape de rau, pot trece foarte repede pe taramul celalalt, unde inecatii se mira de putreziciunea lor de lux.

   • nici eu nu știu cum. ești un mister chiar și pentru tine, după cum bine afirmi…
    aș cam vomita, numai că nu am mâncat, și mi-e frică să nu care cumva să îmi vomit iar fierea secretată de ficat. ăla cu care au făcut dragoste euridice si orfeu. și nu vreau. țin la conținutul meu colecistic, amar ori nu.

   • cred că o să te numesc de-a dreptul paranoia personificată.
    misterul nu provoacă niciodată greață. misterul e întotdeauna sublim.
    tu ai vrut-o. mai clar de atât nu o să o scoți de la mine. parcă aș putea să o spun mai clar de atât.
    îmi pare rău,boala ta nu e virală. cel puțin nu partea cu greața. nu am simptomul asta. cred că doar tu o ai. poate de la tristețe???

ECHTUITI VA ROG!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s