icheia supremei nivelări – (1)

 

beddinge lövas poate avea acces oriunde în creierul dumneavoastră. el este un înțelept deghizat în munte care aduce șurubelnițe înflorite doamnelor-crocodil, impunîndu-se ca un adversar deosebit de tandru, o specie care își depune rugăciunile în fîntîni. fiind amplu și calm în rigoara sa zigotică, ascunde sub faldurile de rugină ale cearcănelor privirea unui proletar obsesiv. astfel încît atunci cînd îl cauți în riga el se află în malmö, pregătind un delicios sufleu de șerpi-cu-clopoței, deși există martori care pot jura pe orice biblie că în aceeași clipă se afla și în new jersey sau toronto sau rîuba sau tîrgoviște.

hagalund are picioarele unui toreador în rucsacul din spate, pe care le poartă prin orașele spaniole ca pe niște moaște din lanolină aseptică. la cel mai mic semn de oboseală scoate picioarele respective, le pune în poziție verticală și le obligă să danseze. spre deosebire de magnolie, hagalund preferă priveghiurile cu cafea și apă de trandafiri, mai ales pe cele ale prietenilor săi promiscui.  în diminețile cu ceață poate fi văzut prin grădini sau parcuri vînînd păsări de neant. ceea ce nu-i ușor.

ektorp bromma le iubea pe alseda, arvika, klappsta dar și pe abelard, ca si pe tomsijerry,  pe ravi shankar, pe contele d’Avignon, pe maya, pe cora persefona; ektorp bromma nu le iubea pe lyckselle, pe solsta olarp, pe byholma. ektorp bromma își dorea o familie compusă din trei mușcate, o cafetieră și o placă de îndreptat părul. înainte de fiecare jaf, ektorp bromma își plimba prăjitorul de pîine prin parc și juca șah cu morți proaspeți. despre ektorp bromma s-au scris cîteva cărți precum Reînnoirea hagiografică a argoului, Menestreii curg. Hedoniștii asamblează vid și mai puțin cunoscuta Viața subterană a funigeilor.

ekenäs în tinerețe vindea inițialele numelor. afacerea a prosperat în așa măsură încît pînă și demonii, zeii, îngerii sau miriapodele deveniseră clienții săi. seara cădea brusc pe gînduri și rămănea astfel cîteva săptămîni, pînă cînd i se așeza un bîtlan pe umăr cu care pleca prin mahalale să cumpere mercur vechi, argint și vene aproape uscate de sinucigași. ekenäs considera că arta și-a epuizat potențialul de eliminare a plictiselii și că oamenii vor muri pe capete de spleen.

Anunțuri

ECHTUITI VA ROG!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s