manopera prăpastiei

crezînd greşit că ar putea fi ucisă în mod util, a cincisprezecea soră muzicală îşi încolăci pe braţe lăuta de oase şi cuvîntă astfel mulţimii

de ce îi căutaţi pe cei trei piromani cuminţi, pe care îi bănuiţi că ar fi pus foc templului, acolo unde iedera este binecuvîntată de vulcan?

eu sunt delon, militarul condamnabil delon, cel care ţine deja doliu, îi răspunse cineva.

ca un peşte ferchezuit poartă ea moaştele calului troian, strigară alţii. să o alungăm din cetate. tusea ei ne-a indus atîtea extazuri, copiii au părăsit mai devreme pîntecele mamelor, iar cei morţi, de ruşine, s-au îngropat mai adînc.

averoes cincisprezece se comporta ciudat. dansa în somn cu un şarpe greu, fără piele, simbolul confluenţelor. era de altfel singurul organism pantagruelic conform ciupercii rogers. codicele beckenbauer, în temeiul cîtorva capitole despre utilitatea matrimoniului, îl formulase profund perpendicular, chiar eteric.

a cincisprezecea soră muzicală îşi exercită mila în papucii săi din smoală. aflase că în formularul de condamnare la moarte, caii civili îşi cresc fără resentimente grăsimea. avea  o sete care o urmărea sfioasă, ca o flutură.  ea grăi

să presupunem că norii, deşi echitabili, împing din trenuri femeile tragice îmbrăcate în taioare mucegăite. cu o slăbiciune aproape divină care nu poate fi decît venerată, ei mănîncă din conserve rugăciunile voastre lipsite de noimă. ştii lawrence, se apropie ea de un bărbat din mulţime, atunci cînd îmi construiesc putreziciunea, voi sunteţi cei care plătesc manopera prăpastiei. folosiţi cu incredere ceea ce este nefolositor, le mai spuse ea.

conştiinţa semiacvatică a mulţimii se înfioră. a cincisprezecea soră muzicală fuse învelită în mătase vrăbiile o ciuguliră pînă tîrziu după miezul nopţii, cînd se aşternură ambulanţele.

Reclame

4 gânduri despre „manopera prăpastiei

  1. o poveste intr-adevar minunata a inceput sa apara chiar pe blogul tau draga mesmeea. chiar de la citirea titlului esti azvarlit intr-o stare vecina cu ticenala nostalgiei prin savuroasele incursiuni in fenomenologia dragostei. si nu numai 🙂

  2. cu adevarat aceasta este o vulpe, cam prapastioasa dar nu mai putin misterioasa. 🙂 trebuie reflectat intr-adevar ce primejdii apar odata cu aceste prapastii confectionate manual, mintal sau verbal – atunci cand se spun prapastii. prapastia ca zicere in care te poti prabusi sau din care te poti salva.

  3. Tocmai astazi ma gandeam cum sa construiesc o prapastie pentru un joc. Pana la urma am ales o plapuma infasurata in fel si chip, numai bine de sarit in ea sau mai ales in ea.
    Conform igienei simbolice insa, nu am mers mai departe decat ne-a dat voie mirosul stancos al primejdiilor din jocuri.

ECHTUITI VA ROG!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s